Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Γενικά

Ο σεβασμός στην ιδιωτικότητά σας και η διαχείριση, προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν για τη RIST Hellas (ή «Εταιρεία», «εμείς», «εμάς) προτεραιότητα. Η Εταιρεία έχει θεσπίσει την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων, με σκοπό να ενημερώσει εσάς που επισκέπτεστε ή αγοράζετε από το www.rist.gr (εφεξής «e-shop», «Ηλεκτρονικό Κατάστημα» ή «Δικτυακός Τόπος»), ή γίνεστε μέλος μας, ή εγγράφεστε στη λίστα αποδεκτών των Newsletters μας, ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητά σας κάνετε χρήση των υπηρεσιών της RIST Hellas, ή συμμετέχετε σε προωθητικές ή άλλες ενέργειές της, ή κάνετε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) της RIST Hellas, ή άλλως, (εφεξής «εσείς», «σας»), για το είδος των δεδομένων που συλλέγει ή παράγει για εσάς και, το σκοπό της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων σας και,  τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων αυτών και τους αποδέκτες τους και το σκοπό επεξεργασίας εκ μέρους τους, για τα δικαιώματά και τις επιλογές σας στα προσωπικά σας δεδομένα σας και, τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας για κάθε ζήτημα που τυχόν σας απασχολεί σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων περιλαμβάνει:

  • Πληροφορίες για τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Το είδος των δεδομένων που συλλέγουμε για εσάς και τις μεθόδους συλλογής.
  • Το σκοπό συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και τη νομιμοποιητική βάση για την επεξεργασία.
  • Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας,
  • Το διάστημα τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Τα δικαιώματά σας και τον τρόπο πρόσβασής σας σε αυτά, καθώς και τις επιλογές σας αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας.
  • Την προστασία και αποθήκευση των δεδομένων σας.

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «RIST HELLAS PRIVATE COMPANY», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27, Τ.Κ. 570 01.

 

Πληροφορίες που συλλέγουμε

«Προσωπικά Δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου. Κατά την πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή στα Social Media της RIST Hellas, την υποβολή παραγγελίας, το άνοιγμα Λογαριασμού σας, την εγγραφή σας στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών δελτίων Newsletter μας, τη συμμετοχή σας σε ενέργειες προωθητικές της RIST Hellas, όπως για παράδειγμα διαγωνισμούς, τη διάδραση στα Social Media (πχ. σχόλια, Likes κτλ.) ή άλλως, εμείς συλλέγουμε διάφορους τύπους προσωπικών δεδομένων για εσάς, είτε απευθείας από εσάς, ή από τρίτους ή τα οποία συλλέγουμε ή δημιουργούμε με ίδια μέσα (συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων μέσων).

Πιο συγκεκριμένα:

  • Εάν είστε επισκέπτης της ιστοσελίδας, των επίσημων λογαριασμών μας στα κοινωνικά δίκτυα ή δημιουργείτε ένα λογαριασμό μέλους.

Αρχικά, μέσω  φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας και προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τυχόν αιτήματα σας ή διευκρινιστικές ερωτήσεις, που αφορούν την RIST Hellas, θα σας ζητηθεί όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Κατά την επικοινωνία σας μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας μας (Facebook, Instagram, κλπ.) και με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, μας χορηγείτε προσωπικά σας στοιχεία όπως δεδομένα ταυτότητας, επικοινωνίας, ή συναλλαγών, τα οποία και χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του αιτήματός σας.

Ακόμη, κατά τη πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα ενδέχεται να σας ζητηθεί η υποβολή προσωπικών σας πληροφοριών προκειμένου να επωφεληθείτε ορισμένων υπηρεσιών/ παροχών μας. Για παράδειγμα, όταν παρέχετε την συγκατάθεσή σας για προωθητική επικοινωνία (newsletter) και νέα σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας θα ζητηθούν το e-mail σας, το φύλο σας καθώς και οι μάρκες που σας ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, όταν δημιουργείτε έναν προσωπικό λογαριασμό μέσω της ιστοσελίδας μας, είναι απαραίτητο να καταχωρήσετε το ονοματεπώνυμό σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email) και έναν κωδικό πρόσβασης. Μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού μπορείτε να δημιουργήσετε την λίστα επιθυμιών σας για τα αγαπημένα σας προϊόντα.

Κατά την εγγραφή σας σε διαγωνισμούς που κατά καιρούς διεξάγει η Εταιρεία μας, μας χορηγείτε τα προσωπικά σας στοιχεία που προσδιορίζονται ανά περίπτωση..

 

  • Εάν είστε προμηθευτής μας, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

  • Εάν είστε υποψήφιος εργαζόμενος, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

  • Εάν είστε πελάτης ή υποψήφιος πελάτης.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής  παραγγελίας σας, μας χορηγείτε υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο σας, τη διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, το email σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και τα στοιχεία πληρωμής (πιστωτική/χρεωστική κάρτα κτλ.). Επιπλέον για την ολοκλήρωση της αγοράς χρειαζόμαστε το ΑΔΤ σας, τον Αριθμό Διαβατηρίου, το ΑΦΜ και τη ΔΟΥ σας. Κατά την αγορά θα αποθηκεύονται επίσης η μάρκα, ο κωδικός μοντέλου, ο σειριακός αριθμός του ρολογιού που επιλέξατε, η ημερομηνία της αγοράς, καθώς και η μέθοδος πληρωμής και αποστολής.

Η RIST Hellas συλλέγει τα ως άνω δεδομένα όταν της τα παρέχετε μέσω της σύναψης σύμβασης πώλησης προϊόντων της εταιρείας μας και όταν χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της εταιρείας μας για την πραγματοποίηση των αγορών σας.

Ειδικότερα, όσον αφορά την ασφάλεια των πληρωμών: το ηλεκτρονικό κατάστημα της RIST Hellas δέχεται τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες Mastercard, American Express, Diners, Visa & Maestro, οποιασδήποτε τράπεζας μέσω Πρωτοκόλλου Ασφαλείας Τεχνολογίας SSL (Security Certificate & SSL Technology), η επιβεβαίωση της οποίας διεξάγεται μέσω του συστήματος 3D Secure Network της VISA και MASTERCARD.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της RIST Hellas δε συλλέγει ούτε αποθηκεύει με οποιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, και για αυτό το λόγο χρειάζεται να τα καταχωρείτε εκ νέου, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα για συναλλαγές μέσω αυτού του site.

Στις σελίδεςΑσφάλεια Συναλλαγών και Τρόποι Πληρωμής μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική μας.

Στην περίπτωση που γίνετε πελάτης μας, η RIST Hellas σας ενημερώνει ότι επιθυμεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα των πελατών της που χορηγήθηκαν σε εμάς στο πλαίσιο αγοράς ή άλλης συναλλαγής μαζί μας για το σκοπό της άμεσης εμπορικής επικοινωνίας για συναφή προϊόντα ή σκοπούς. Ειδικότερα θα επεξεργαστούμε το email και το κινητό σας τηλέφωνο για την αποστολή email, SMS, viber ή άλλων πολυμέσων σχετικά με τις νέες αφίξεις, τα νέα της μόδας, τις προσφορές και άλλες προωθητικές ενέργειες μας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εναντιωθείτε στην αποστολή τέτοιας εμπορικής επικοινωνίας.

Στις περιπτώσεις αυτές, που έχουμε στα πλαίσια αγοράς σας συλλέξει το email ή/και το κινητό σας, στα πλαίσια του έννομου συμφέροντος μας που συνίσταται στην προβολή και προώθηση των προϊόντων μας, μπορούμε με τη χρήση των ανωτέρω αυτών δεδομένων να προβαίνουμε σε βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησής σας και στην προβολή σχετικών με τις δικές σας προτιμήσεις διαφημίσεων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Στην περίπτωση που είστε πελάτης μας και έχετε αποδεχτεί και τα Cookies που καταγράφουν τι έχετε δει μέσα στο κατάστημά μας ή τι έχετε ξεχάσει στο καλάθι, ενδέχεται να σας στείλουμε email να σας υπενθυμίσουμε τι βλέπατε και τι αφήσατε στο καλάθι σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να ζητήσετε τη διακοπή της επικοινωνίας (opt-out) με το πάτημα του κουμπιού διαγραφής (unsubscribe) στο email ή σε κάθε περίπτωση επικοινωνώντας μαζί μας.

 

Πρόγραμμα Επιβράβευσης πελατών

Ακόμη, η RIST Hellas παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιβράβευσης «Authenticity Program". Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα συλλέγουμε μέσω της σχετικής φόρμας το ονοματεπώνυμό σας, την ημ/νια γέννησης σας, την διεύθυνση σας, το e-mail σας, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, την μάρκα, τον κωδ. μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του ρολογιού που αγοράσατε, την ημ/νια αγοράς, καθώς και το κατάστημα ή το e-shop της αγοράς σας.

 

Συλλογή δεδομένων με αυτοματοποιημένα μέσα

Περαιτέρω, κατά την αλληλεπίδρασή σας με εμάς, ορισμένα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα από τη συσκευή σας ή το πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης που χρησιμοποιείτε («cookies»). Συλλέγουμε με αυτοματοποιημένα μέσα τα παρακάτω δεδομένα και πληροφορίες για εσάς. Με τη χρήση των cookies και άλλων παρεμφερών τεχνολογιών συλλέγουμε ή/και δημιουργούμε δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις σας, όπως τα προϊόντα που επισκέπτεστε, τη διάρκεια και συχνότητα που παρατηρείτε ορισμένα προϊόντα, το είδος των newsletter που ανοίγετε ή όχι, το περιεχόμενο τους και τη διάδρασή σας μαζί μας μετά από κάθε αποστολή newsletter, το είδος των προϊόντων που αγοράζετε, τους όρους αναζήτησης που έχετε εισαγάγει ή τους συνδέσμους στους οποίους κάνατε κλικ μέσα στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, τα προϊόντα που τοποθετείτε στο καλάθι και δεν ολοκληρώνετε την αγοράς τους, τη χώρα προέλευσης, γλώσσα κ.α.

Από το Λογαριασμό σας δημιουργούμε το ιστορικό των παραγγελιών και των αγορών σας, και από αυτές συνάγουμε τις προτιμήσεις σας, τη συχνότητα των αγορών σας ανά είδος, την αξία των προϊόντων που αγοράζετε ή που σας ενδιαφέρουν, την εποχή κατά την οποία αγοράζετε, την περιοχή διαμονής σας κ.α.

Δεδομένα σχετικά με τις συσκευές μέσω των οποίων επισκέπτεστε το Δικτυακό μας Τόπο, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), στοιχεία εισόδου, τύπο και έκδοση του προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείται για να προσπελάσετε το Δικτυακό μας Τόπο κτλ. Δεδομένα σχετικά με τη σελίδα από την οποία συνδεθήκατε και τη σελίδα στην οποία μεταβήκατε όταν φύγατε.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πώς χρησιμοποιούμε τα «cookies» και τις επιλογές σας, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

Πληροφορίες που αφορούν ανηλίκους

Η ιστοσελίδα και οι υπηρεσίες μας δεν προορίζονται για χρήση από ανήλικους κάτω των 16 ετών. Η RIST Hellas δεν συλλέγει Προσωπικά Δεδομένα ανηλίκων κάτω των 15 ετών χωρίς τη συγκατάθεση από γονέα ή κηδεμόνα. Σε κάθε περίπτωση η RIST Hellas διαγράφει κάθε προσωπικό δεδομένο ανηλίκου κάτω των 13 ετών. Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας τέκνου νεότερου των 13 ετών και ανησυχείτε πως το τέκνο σας μπορεί να μας έχει παράσχει προσωπικά του δεδομένα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

 

Γιατί χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα;

Χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας προκειμένου:

  • Για την επικοινωνία μαζί σας για ζητήματα που αφορούν στην πώληση των προϊόντων μας σε εσάς.
  • Για τη λήψη των παραγγελιών σας, τη διεκπεραίωση αυτών, και την αποστολή των προϊόντων σε εσάς.
  • Την επικοινωνία μαζί σας για ζητήματα που αφορούν στην πώληση των προϊόντων μας σε εσάς.
  • Για τη διαχείριση, διεκπεραίωση και την επεξεργασία των πληρωμών σας συμπεριλαμβανόμενής και της ασφάλειας της οικονομικής μας συναλλαγής και της έκδοσης τιμολογίου.
  • Για να διεκπεραιώσουμε τυχόν παράπονα σας.
  • Για την εξυπηρέτησή σας ως Μέλος με το άνοιγμα του Λογαριασμού σας σε εμάς.
  • Για τη δημιουργία, φύλαξη και συντήρηση βάσης δεδομένων με το πελατολόγιό μας και την ανάλυση αυτής.
  • Για την αποστολή σε εσάς εμπορικής επικοινωνίας μέσω Newsletter, SMS, ή άλλων πολυμέσων (π.χ. VIBER), που αφορά σε νέα της Εταιρείας μας, σε προϊόντα, προσφορές και προωθητικές ενέργειες.
  • Για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας και την κατανόηση των προτιμήσεων σας.
  • Για την κατανόηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων των διαφημίσεων και προωθητικών ενεργειών μας.
  • Για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας όπως για παράδειγμα της υπαναχώρησης, αντικατάστασης προϊόντος κτλ.,
  • Για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας, αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Για την ασφάλεια των συναλλαγών.
  • Για επιχειρηματικές αναλύσεις και βελτιώσεις, όπως για τη διάθεση των προϊόντων μας στην αγορά και τη βελτιστοποίηση αυτών, για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας και της εξυπηρέτησής σας από εμάς μέσα στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα, για τη διαχείριση των προγραμμάτων αφοσίωσης πελατών (Loyalty), καθώς και για την προσαρμογή των εμπειριών σας στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα.
  • Για την έρευνα αγοράς, στατιστικές αναλύσεις, για την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ και τη διαχείριση εκστρατειών μάρκετινγκ, ώστε να σας ενημερώνουμε εμείς ή οι συνεργάτες μας για πιθανές ευκαιρίες συμμετοχής στις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ ή προώθησης προϊόντων μας.
  • Για να προβαίνουμε σε ανίχνευση, πρόληψη και αντιμετώπιση απάτης ή λοιπών παράνομων δραστηριοτήτων.
  • Για τη προστασία δικαιωμάτων, περιουσιακών στοιχείων δικών μας ή τρίτων.

Άλλοι σκοποί: μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας με άλλους τρόπους. Στη περίπτωση αυτή θα παρέχουμε ειδικές ειδοποιήσεις προς ενημέρωσής σας όταν συλλέγουμε τα δεδομένα, ενώ θα εξασφαλίζουμε προ της επεξεργασίας την συγκατάθεσή σας, όπου αυτή απαιτείται.

Για την πραγμάτωση του σκοπών αυτών θα προβούμε στη συλλογή και εν γένει επεξεργασία μόνο όσων δεδομένων είναι συμβατά με τον σκοπό της επεξεργασίας.

 

 

Σε ποιους διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, δύνανται να διαβιβάζονται σε τρίτους. Ειδικότερα:

  • Σε οποιαδήποτε αρμόδια εποπτική, δημόσια ή δικαστική αρχή, εφόσον αυτό επιβάλλεται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ή από δικαστική απόφαση.
  • Σε λοιπούς τρίτους εξωτερικούς συνεργάτες μας που εκτελούν επεξεργασίες για λογαριασμό μας και δεσμεύονται, όπως και εμείς, για αντίστοιχο επίπεδο προστασίας των δεδομένων σας, όπως δικηγορικές εταιρείες, οικονομικοί σύμβουλοι-λογιστές, διαφημιστικές εταιρείες, πάροχοι προϊόντων ή/και υπηρεσιών πληροφορικής, ή/και υποστήριξης πάσης φύσεως πληροφοριακών και ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτύων, εταιρείες ταχυμεταφορών κλπ.

Δεν γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες όπου δεν υπάρχει κατάλληλο καθεστώς προστασίας δεδομένων. Ωστόσο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταφορά δεδομένων, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας αντιμετωπίζονται με ασφάλεια.

 

Νομικές βάσεις για επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Η RIST Hellas στηρίζεται σε τέσσερις νομικές βάσεις όταν επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

  • Εκτέλεση συμβάσεως: όταν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, που προκύπτουν από τη σύμβαση.
  • Έννομη υποχρέωση: όταν υποχρεούμαστε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να συμμορφωθούμε με μία έννομη υποχρέωση, όπως να τηρούμε αρχεία για φορολογικούς σκοπούς, είτε να παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα, ή αρχή επιβολής του νόμου.
  • Έννομο συμφέρον: ενδέχεται να επεξεργαστούμε δεδομένα σχετικά με εσάς όταν έχουμε έννομο συμφέρον κατά την εκτέλεση μίας σύννομης δραστηριότητας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συνέχεια της δραστηριότητας αυτής, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα συμφέροντα σας, είτε να παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα, ή αρχή επιβολής του νόμου.

Η συγκατάθεσή σας: ενδέχεται περιστασιακά να σας ζητήσουμε την ειδικότερη συγκατάθεσή σας προκειμένου να επεξεργαστούμε κάποια προσωπικά σας δεδομένα.  Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνει μόνο με αυτόν τον τρόπο, εφόσον συμφωνήσετε προς αυτό. Μπορείτε να αποσύρετε την συναίνεση σας οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα, επικοινωνώντας με την Rist Hellas στο [email protected]

 

Τα δικαιώματά σας

Τα δικαιώματα σας σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) είναι τα εξής:

  • Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε.
  • Δικαίωμα διόρθωσης ελλιπών ή ανακριβών σας δεδομένων που διατηρεί η RIST Hellas.
  • Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δικαίωμα περιορισμού της Επεξεργασίας των δεδομένων.
  • Δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σε εσάς ή σε τρίτους. Μπορείτε να λαμβάνετε, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να τα διαβιβάζετε, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας αρκεί αυτό να μην επηρεάζει δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων, (μόνο για αυτοματοποιημένη επεξεργασία πληροφοριών τις οποίες μας παρείχατε με τη συγκατάθεσή σας ή για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης).
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ανά πάσα στιγμή. Η RIST Hellas δύναται να μην ικανοποιήσει το εν λόγω δικαίωμά σας, εφόσον καταδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο (δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή). Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 6475600, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, καθώς και για την άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων παρακαλώ απευθυνθείτε εγγράφως στη διεύθυνση Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27 Θεσσαλονίκη, 570 01 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] . Κατά κανόνα, το αίτημά σας θα ικανοποιείται, εντός μηνός από την παραλαβή του. Οι πληροφορίες, κάθε ανακοίνωση καθώς και όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνονται κατά τα άρθρα 15 έως 22 και 34 GDPR, παρέχονται δωρεάν.

 

Ασφάλεια και Διατήρηση των Προσωπικών σας δεδομένων

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων, ήτοι όσο διαρκεί η μεταξύ μας σύμβαση, η συναίνεσή σας, οι νομικές μας υποχρεώσεις (όπως η τήρηση για φορολογικούς σκοπούς) και το έννομό μας συμφέρον ανά περίπτωση. 

Η διαδικασία επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διεξάγεται με τρόπο που να διασφαλίζεται το απόρρητο αυτής. Η RIST Hellas εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων σας έναντι των κινδύνων από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με κατάλληλες τεχνικές ασφάλειας πληροφοριών για την εξασφάλιση τόσο της ασφαλούς μεταφοράς τους μέσω του διαδικτύου, όσο και της ασφαλούς αποθήκευσης σε Πληροφοριακά Συστήματα. Για την ασφαλή πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας  κατάστημα (e-shop) καθώς και για την ασφάλεια των συναλλαγών σας με αυτό, η Εταιρεία λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο υιοθετώντας σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, όπως παραδείγματος χάρη τα υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης τεχνολογίας SSL (Secure Socket Layer) της Thawte, που τίθενται σε λειτουργία κατά τη διάρκεια εισαγωγής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που προσφέρουν κωδικοποιημένη επικοινωνία 256 bit.

Απαιτούμε από όλα τα τρίτα μέρη που ενδέχεται να τύχουν λήψης προσωπικών σας δεδομένων, να διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα τεχνικής και επιχειρησιακής ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων.

 

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων

Σας ζητούμε να μην μας αποκαλύπτετε μέσω e-mail τραπεζικά σας δεδομένα, καθώς και ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αυτής της κατηγορίας δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους σκοπούς της επεξεργασίας, όπως αυτοί ορίζονται παραπάνω.

 

Υπερσύνδεσμοι

Η ιστοσελίδα μας περιέχει συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες. Η παρούσα δήλωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύει όσον αφορά στην πρόσβαση του χρήστη σε άλλες ιστοσελίδες.

Παρακαλούμε ανατρέξτε στις πολιτικές απορρήτου αυτών των ιστοσελίδων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς χειρίζονται τα δεδομένα σας.

 

Ενημέρωση της παρούσας πολιτικής

Η τελευταία ενημέρωση της παρούσας πολιτικής πραγματοποιήθηκε στις 1 Ιουλίου 2020.

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή η πολιτική ενδέχεται να αλλάξει κατά περιόδους. Εφόσον αποφασίσουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας θα σας ενημερώσουμε μέσω ειδοποιήσεων που θα εμφανίζονται στο site μας.

Εφόσον αποφασίσουμε να διαφοροποιήσουμε ουσιωδώς την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα λάβετε προηγούμενη ενημέρωσης, ή όπου απαιτείται θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας πριν την εφαρμογή της νέας πολιτικής.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο αναφορικά με την παρούσα πολιτική μας, καθώς και τις πρακτικές που ακολουθούμε, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]