BLOG

featured_image

ORIS BIG CROWN PROPILOT X CALIBRE 115

Το ρολόι είναι ένα αριστούργημα, ένας τέλειος συνδυασμός σχεδιασμού και τεχνολογίας. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.

Η τελευταία δημιουργία της Oris είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα και ένα σύμβολο του οράματος της ανεξάρτητης ελβετικής εταιρείας ωρολογοποιίας. Το ρολόι διαθέτει το μηχανισμό calibre κατασκευασμένο in-house, ο οποίος αποτελεί ορόσημο σχεδιασμού. Ο skeletonized μηχανισμός Calibre 115 αφήνει ακάλυπτο το power reserve 10 ημερών και τη μη-γραμμική ένδειξη ενέργειας για να δει κανείς πώς λειτουργούν. Είναι μια σύγχρονη εκδοχή της πολυτέλειας που αναδεικνύει την αιώνια αξία ενός όμορφα δημιουργημένου Swiss Made μηχανικού ρολογιού.

 

A watch for all time

 

Το Big Crown ProPilot Χ Calibre 115 αντανακλά τις ιστορικές ρίζες της Oris στον τομέα της ωρολογοποιίας. Αλλά ταυτόχρονα, ωθεί την ανεξάρτητη εταιρεία μπροστά. Είναι ένα «καθαρό» Oris – όπως προβλέπει η φύση. Η ομάδα σχεδιασμού εμπνεύστηκε από τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, την αεροπλοΐα και τη φύση της κοιλάδας Waldenburg που περιβάλλει την Oris.

Waldenburg

Waldenburg 2

 

Για το Big Crown ProPilot Χ Calibre 115, οι ωρολογοποιοί της Oris δανείστηκαν το πνεύμα του Calibre 110 και φαντάστηκαν ένα πλήρως skeletonised μηχανισμό Oris. Παραδοσιακά, η τέχνη της σκελετοποίησης έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με το ωραίο φινίρισμα και τις έξοχες τεχνικές διακόσμησης ενός ωρολογοποιού, αλλά αυτός ο μηχανισμός είχε μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Έπρεπε να επανασυνδέσει τους ανθρώπους με την κατανόηση για το πώς λειτουργούν τα πράγματα.

 

Αυτό είναι που κάνει το σύγχρονο μοντερνισμό τόσο ενδιαφέροντα. Οι άνθρωποι λαχταρούν για τη στιγμή που θα μπορούσαν να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα πράγματα. Το Big Crown ProPilot Χ Calibre 115 εκθέτει πλήρως την εσωτερική του λειτουργία. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Ακόμη και το βαρέλι στο 12 είναι σκελετωμένο ώστε να μπορείτε να δείτε την αδιάκοπη περιέλξη του ελατηρίου. Κουρδίζοντας την κορώνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε πως τα πηνία γίνονται όλο και πιο σφιχτά… μέχρι να σφίξουν πλήρως και να είναι έτοιμα να παραδώσουν 10 ημέρες συνεχούς κίνησης στο ρολόι – τα περισσότερα μηχανικά ρολόγια έχουν διάρκεια ενέργειας δυο ημερών.

 

Αυτή η εξαίρετη απόδοση ισχύος 240 ωρών (power reserve), τροφοδοτείται από ένα κύριο ελατήριο που περιελίσσεται σε ένα ενιαίο μεγάλο κύλινδρο, ορατός στο 12. Η δυναμική κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 44 χιλ. και είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Το high-tech αυτό υλικό είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και υποαλλεργικό. Όλοι οι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών φέρουν επίστρωση SuperLuminova για να είναι ορατοί και στο σκοτάδι. Συνδυάζετε είτε με μπρασελέ από τιτάνιο είτε με μαύρο λουράκι από διάτρητο δέρμα με κούμπωμα από τιτάνιο. To ρολόι διαθέτει επίσης βιδωτή κορώνα από τιτάνιο με σύστημα προστασίας και διατίθεται σε πολυτελή ξύλινη κασετίνα.

 

Το ρολόι είναι ένα αριστούργημα, ένας τέλειος συνδυασμός σχεδιασμού και τεχνολογίας. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.

 

Διαθέσιμο στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.